Nieuwsberichten
27/05/2022 PASCAL TIERS WINT IN KNESSELARE (zaterdag 21 mei)

Het is een ontzettend druk weekend geworden voor het vind! Cycling Project. Er was de Bemc moutainbike-wedstrijd, er was de Schlek Gran Fondo, er waren de kermiskoersen in Lendelede en Tielt...

Maar beginnen doen we met een knalprestatie van Pascal Tiers. In Knesselare, een wedstrijd van de LWU, reed hij naar de overwinning in de C-categorie. Voor Thierry Declercq en Nico Verwee. Een knappe zege van Pascal, die al een heel seizoen sterk op dreef is.

UITSLAG (categorie C)
1. PASCAL TIERS 🥇
2. Thierry Declercq
3. Nico Verwee

16/04/2022 JOHN-ROSS VALT NET NAAST PODIUM OP PK (bis) Provinciaal Kampioenschap Ruddervoorde, woensdag 13 april

Het tweede deel van de West-Vlaamse kampioenschappen bestond uit het PK tijdrijden in Ruddervoord-Baliebrugge. Twee van onze renners namen deel aan deze tijdrit van 24,980 km: John-Ross Clauw en Ward Vander Meiren.

En opnieuw werd het net geen podiumplaats voor John-Ross. Hij was een half minuutje te traag mee naar huis te nemen. Ook Ward deed het niet onaardig. Hij bolde na 35 minuten en 34 seconden over de streep, goed voor de negende tijd.

UITSLAG
1. Torsten Demeyere
2. Filip Speybrouck
3. Anthony Debuy
4. JOHN-ROSS CLAUW
9. WARD VANDER MEIREN

14/12/2021 JOHN-ROSS WINT IN KOKSIJDE (zondag 12 december)

Schitterende prestatie van John-Ross Clauw in de Sauteuse Beach Challenge gisteren! Na een derde plaats in Berck Sur Mur een paar weken geleden, was het er in Koksijde boenk op! Voor John-Ross zijn eerste zege op het strand ooit. En het was ééntje waar we nog heel lang met de glimlach aan zullen terugdenken.

Na de eerste ronde ontstond een kopgroep van vijf (straffe) renners: Klaas Vantornout, Thieme Van Ruymbeke, Joris Massaer, Michiel Hillen en dus ook John-Ross. De vijf werkten goed samen en John pakte het slim aan. Met zijn ervaring koos hij in de laatste hectometers het juiste spoor. Hij ging van ver aan, maar toonde zich ontzettend sterk en hield stand. Een fantastische overwinning!

Ook onze andere jongens deden het uitstekend. Ze hielden zich goed staande in de achtervolgende groep. Alexander Chamon kwam als 12de over de meet. Frederik Devolder werd, nadat hij de kopstart had genomen, 23ste algemeen en 2de bij de Masters. Op de korte afstand (22 km) wist Pascal Tiers een mooie ereplaats uit de brand te slapen. HIj werd knap zesde.

7/12/2021 Frederik Devolder is Belgisch Kampioen! Frederik wint bij de strandrace voor het BK bij de masters

Schitterende prestatie van Frederik Devolder op het BK strandracen gisteren. In Bredene kroonde hij zich voor de derde keer tot nationaal kampioen bij de Masters 2. En of hij stond te blinken op het podium achteraf, met de Belgische tricolore om zijn lenden. Wat ons betreft niet meer dan terecht. Al dat harde werk mag wel eens beloond worden.

Er stond trouwens een pak mooi volk aan de start voor de nationale titelstrijd op het strand gisteren. Ook enkele profrenners deden een gooi naar de titel, o.a. Thimothy Dupont, Florian Vermeersch, Tim Declercq, Alex Colman en Jens Keukeleire tekenden present. Het was uiteindelijk Dupont die met de zege ging lopen. Hij haalde het voor de Fransman Samuel Leroux en Emiel Vermeulen.

En tussen al dat geweld deden ook onze jongens het meer dan goed. Axel Braet eindigde op een knappe 23ste plaats. John-Ross Clauw werd ondanks materiaalpech nog verdienstelijk 33ste. Vinnie Braet kwam als 43ste over de meet, Frederik Devolder werd 47ste in de algemene uitslag. Jarne Jacques werd 69ste na een zadelbreuk en Pascal Tiers finishte als 139ste.

Stuk voor stuk knappe prestaties!

24/07/2021 John Ross wint in Lichtervelde De eerste is binnen!

Na enkele mooie ereplaatsen was het er gisteren boenk op voor John-Ross Clauw. In de kermiskoers van Lichtervelde trokken zeven vluchters naar de meet en daarin toonde John-Ross zich de sterkste. Hij haalde het in de spurt voor Cédric Defreyne en Aäron Vervaeke. 

Een bijzonder knappe zege van John-Ross! 💪

Ook Sybren Deroo verscheen gisteren aan de start. Hij finishte als 68ste.

UITSLAG (104 deelnemers)

1. John-Ross 🥇

2. Cédric Defreyne (Laeremans Cycling Team)

3. Aäron Vervaeke (Molenspurters Meulebeke)

 

68. Sybren Deroo 

2/12/2020 Welkom Niels Vandenbroucke! Onze tweede aanwinst voor 2021

Vorige week lieten we jullie al kennis maken met Sybren Deroo, dit keer is het de beurt aan Niels Vandenbroucke om zich kort even voor te stellen. De 23-jarige Veurnenaar reed anderhalf jaar als individueel renner door het peloton, maar zal vanaf 1 januari 2021 onze kleuren gaan verdedigen.

NIELS: “Toen mijn vorige ploeg er in het voorjaar van 2019 mee ophield, had ik even geen zin om meteen op zoek te gaan naar een nieuw team. Ik werk ook in de bouw en heb daardoor niet altijd evenveel tijd om te gaan trainen. Ik wou gewoon koersen zonder druk of verplichtingen, maar nu vond ik het een goed moment om me weer aan te sluiten bij een ploeg. En via mijn vriend en trainingsmakker Greg Luyssen kwam ik bij vind! terecht. Hij spoorde me aan om eens mee te gaan op ploegtraining en dat was enorm goed mee gevallen. Sterke renners, een hechte ploeg, toffe sfeer en een team waarin iedereen zijn kans krijgt en niemand te beroerd is om een ander te helpen.”

Net zoals de meeste renners, heeft ook Niels dit seizoen niet veel kunnen koersen. Hij moest zich vooral beperken tot wedstrijden bij de LWU en EDH. Het is dus ook voor hem uitkijken naar een normaler 2021.

NIELS: “En het wordt het eerste jaar waarin ik me volop op de weg focus. Tot nu toe was het veldritseizoen mijn hoofddoel, maar ik voelde dat het tijd werd voor iets anders. Het crossen sprak mij steeds minder aan en de opofferingen voelden steeds zwaarder. Daarom besloot ik afgelopen zomer om het over een andere boeg te gooien. Veel weg-ervaring heb ik nog niet, maar ik zit bij de juiste ploeg om sterker te worden en heb er heel veel zin in!”

16/11/2020 Welkom Sybren Deroo! Eerste aanwinst voor de ploeg
2020 zit er bijna op. En eerlijk, heel erg vinden we dat niet. Het werd een seizoen dat we niet snel zullen vergeten, maar dan niet om de redenen die we vooraf gedacht hadden. Op naar 2021 en we zijn heel blij dat we daarin twee nieuwkomers mogen verwelkomen. De eerste die we aan u willen voorstellen, is Sybren Deroo. Sybren is al jaren zot van de fiets, maar maakte pas afgelopen zomer zijn competitiedebuut. 
 
Sybren: “De combinatie met mijn studies maakte het moeilijk om aan wedstrijden deel te nemen. Ik vond dat ik onvoldoende kon trainen om een competitief niveau te halen. En als ik iets doe, wil ik het goed doen. Sinds ik een job heb, ben ik geleidelijk meer beginnen trainen. Vaak met vrienden die wel al koersten. In februari ben ik eens met hen mee geweest op stage naar Calpe en dat was genoeg om me te overhalen. Daarna heb ik besloten om het ook zelf te gaan proberen.”
 
Een gemakkelijk debuut is het niet geworden voor de 22-jarige Ichtegemnaar. Door de corona-lockdown kon hij pas in juli zijn eerste koersen rijden. En we hebben het al vaker verteld: er werd enorm snel gereden.
 
Sybren: “Dat kan je wel stellen. Zeker met enkele profs ertussen. Echt lekker liep het niet, maar ik ben wel blij dat ik al wat ervaring heb kunnen opdoen met het oog op volgend seizoen. Ik werk sinds juni samen met een trainer, Sander Cordeel, en voel me beetje bij beetje sterker worden. En ik ben ervan overtuigd dat ik bij vind! verder kan groeien. Een mooie ploeg met een pak sterke renners. In september kon ik reeds kennismaken tijdens een ploegtraining en de sfeer zat direct goed. Hopelijk krijgen we in 2021 een ietwat normaal seizoen, want ik kan niet wachten om voor deze ploeg uit te komen!”
 
15/11/2020 Ward Vander Meiren vecht verbeten terug ... "Ik wil volgend jaar afzwaaien in de Hel van Kasterlee"

Het gaat goed met Ward Vander Meiren. Bijna vier maanden na zijn zwaar fietsongeval maalt hij alweer kilometers af ...

 

15/11/2020 Briek Beuselinck zet een punt achter zijn wielerloopbaan. "Het is tijd voor nieuwe hobby's en activiteiten"
Briek neemt afscheid van het peloton. "Tijdens de lockdown heb ik nieuwe vrienden en activiteiten ontdekt. Ik zal de koers niet missen", zegt de Koekelarenaar.
 
Het bestuur, de omkadering en het voltallige team van de wielerploeg vind! cycling project houden eraan Briek te bedanken voor zijn inzet, engagement en grote loyauteit voor de ploeg gedurende de voorbije jaren, en wensen hem alle succes in zijn verder leven en bij alles wat hij verder onderneemt! 
 
24/02/2020 Meteen raak voor John-Ross!
Lang hebben we niet moeten wachten op de eerste zege voor het vind! cycling project in 2020. Één wegkoers en het is meteen raak. De regen en wind zorgden op het clubkampioenschap in Meulebeke (23 februari) voor een zware wedstrijd, maar John Clauw heeft in het verleden al meermaals bewezen dat hij daar wel raad mee weet. In een sprint met vijf knalde hij onweerstaanbaar naar zijn eerste overwinning van het seizoen.
 
En ook de andere jongens toonden dat ze niet hebben stil gezeten de afgelopen maanden. Briek Beuselinck maakte deel uit van een achtervolgend groepje en spurtte nog naar een knappe 6de plaats. Greg Luyssen en Glenn Decottignies kwamen als 22ste en 26ste over de meet. Robbe Lamote werd als 31ste afgevlagd.
 
Het seizoen kon moeilijk beter beginnen voor onze renners en het is nu al uitkijken naar de volgende!
 
UITSLAG (50 deelnemers)
1. John-ross Clauw
2. Jo Maes
3. Anthony Debuy
 
6. Briek Beuselinck
22. Greg Luyssen
26. Glenn Decottignies
31. Robbe Lamote
5/02/2020 vind! Cycling Project klaar voor het nieuwe seizoen

De renners van het vind! Cycling Project-team bereiden, o.a. met strandraces, het nieuwe seizoen voor. Ze proberen het op zijn minst even goed te doen als in het vorige seizoen, waarin ze zes overwinningen behaalden. 

16/09/2019 Dominique Baeckelandt wint in Oekene

In de achtiende van 33 ronden trok Giel Bruyneel in het offensief met Laurens Use, Dominique "Backy" Baeckelandt en de Zwitser Severin Sägesser. De Fransman Florent Breyne kon de sprong maken.

Met nog twee ronden voor de boeg flistste Baeckelandt weg. Hij haalde het met tien seconden voorsprong op Bruyneel, Breye, Use en Jo Maes, die in de slotronde nog was weggeraakt uit het peloton.

Meteen de zesde overwinning van het team vind! cycling project!

29/08/2019 Nummer vijf voor vind! cycling project en John Ross Clauw!

John heeft er tegen zijn zin wat moeten op wachten, maar na zijn uitmuntend voorjaar kon hij vandaag in een zonovergoten Kortemark terug winnen!

De koers was mede door de hitte een echt slagveld. Het eerste uur werd afgelegd aan een moyenne van 44km/uur. Daardoor ontstond een kopgroep van 12 renners, met daarbij twee vind! pionnen: John en Ward. De kopgroep draaide goed rond. Uiteraard werd in de slotfase slag om slinger gedemarreerd. Ward probeerde de groep samen te houden en uiteindelijk toonde John zich in de sprint de snelste. Hij klopte Niels Nachtegaele en Ruben De Marez. Ward eindigde na een knappe koers 8e. Verder werd Dominique 14e, Evert 17e. Onze youngster Quinten Verhelst reed een verdienstelijke koers 24e!

Proficiat aan de hele ploeg en entourage! Ook de verzorgers verdienen een eervolle vermelding!

9/08/2019 Trap jij ook mee met de vind! renners?
Naar jaarlijkse traditie organiseert vind! ook deze zomer opnieuw de vind! wielerrit. Kies voor een rit van 40 of 60 kilometer en rijd mee in het spoor van de renners van het vind! cycling project. 
 
Waar?
We starten op het Accent Business Park in Roeselare voor een rit in de ruime omgeving van Roeselare. Na een tussenstop in het vind! kantoor in Ieper bieden we een gezonde lunch aan in het Mercure Hotel. 
 
Wanneer?
Zondag 25 augustus om 9u30
 
Wat?
Je hebt de keuze uit twee groepen: 
- groep 1 gaat voor een parcours van 60 kilometer aan een gemiddelde snelheid van 30km/u
- groep 2 neemt het parcours van 40 kilometer voor z'n rekening en rijdt gemiddeld 20km/u
 
Overtuig collega's, vrienden en familie en trap met ons mee!
Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in. 
 
Schrijf je hier in
 
27/05/2019 Schleck Gran Fondo UCI World Series

Dominique 2de plaats in de categorie +35 jaar. Winnaar Jurgen Van Goolen.
Op de foto het podium met de gebroeders Schleck en Cadel Evans.
Ward 19de en Steven 21ste.

Winnaar bij de -35-jarigen: Laurens Sweek.
11de plaats voor Briek Beuselinck, 14de plaats John Ross Clauw en 34ste Evert Vanneste.

28/04/2019 John Ross Clauw blijft winnen!

Vandaag deed hij dat in Dudzele! Ook Briek Beuselinck presteerde top en werd knap vierde!

13/04/2019 John Ross wint nu ook in Hooglede

Hooglede, 81 deelnemers.

vind! renners aan de start: Nick Vandenberghe, Alexander Chamon, Evert Vanneste, Dominique Baeckelandt en John Ross Clauw. Het was een nerveuze wedstrijd met veel aanvalspogingen maar niemand die weg geraakte.

Op vier ronden van het einde was er eindelijk een ontsnapping met vier vluchters. Helaas was er niemand van ons team mee. De ronde daarna zette John Ross de puntjes op de i en dichtte de kloof. Onmiddellijk daarna een nieuwe aanval, ditmaal met drie renners waaronder John Ross. Het drietal spurtte voor de overwinning en al voor de derde maal dit seizoen trok John Ross aan het langste eind, en met die conditie allicht niet voor de laatste keer ...

Nick en Evert eindigden in het peloton. Dominique en Alexander werden twee ronden voor het einde afgevlagd; zij zijn nog in volle opbouw van hun conditie.

10/04/2019 Nummer twee voor John Ross

Bredene, 155 deelnemers.

Veel aanvalspogingen in de eerste wedstrijdhelft. In de finale gingen vijftien renners aan de haal en die hielden stand. John Ross maakte het op grandioze wijze af in de spurt. Meteen zijn tweede overwinning van het seizoen. Proficiat John!

Ook Jonas en Nick waren van de partij; zij reden de wedstrijd uit en eindigden in het grote peloton.

17/03/2019 John Ross wint in Ichtegem

Zo'n honderd renners stonden aan de start van een winderige editie van de Reigerkoers in Ichtegem.

De sfeer zat er al meteen in met veel vuurwerk vanaf de eerste ronde. John Ross was vanaf het begin heel attent en mengde zich volop in de debatten. Zowat in elke ontsnapping was hij aanwezig en bevestigde hiermee zijn grote vorm.

De laatste ontsnapping was de goeie en hij klopte met groot vertoon z'n medevluchters in de sprint.

Ook Briek reed een sterke wedstrijd; hij eindigde uiteindelijk 18-de.

12/02/2019 vind! cycling project wint Corporate Race Twins Club strandrace te Bredene

Evert Vanneste , Briek Beuselinck, Nick Vandenberghe, John Ross Clauw, Steven Descheemaeker en Dominique Backelandt vormden samen het team en snelden naar de overwinning.

In de Duo race vormden Devolder Frederik en Alexander Chamon een duo, zij reden naar de 5 de plaats.

Verhelst Quinten vormde samen met renner Wesley van team Run en Cycle een duo. Zij eindigden op de 2 de plaats bij de jongeren.